Potřebujete poradit ? +420 774 113 774 (PO-NE 9:00-20:00)

Potřebujete poradit ?

+420 774 113 774 (PO-NE 9:00-20:00)

Blog o energetice

Najdete zde informace o klíčových událostech v energetickém sektoru, analýz politiky v energetice, doporučení pro snižování spotřeby energie a zprávy o nejnovějších technologických inovacích.

Nabídka pro bývalé zákazníky společnosti Entri a Centropol

Trh s elektrickou energií je poslední dobou nevyzpytatelným místem. Zažili jsme turbulentní výkyvy a dodavatelé, kteří nabízeli výkupy zelené energie, přestávají uzavírat smlouvy s novými zákazníky, nebo znatelně mění podmínky výkupu. Právem tak v hlavách naskakují otázka, proč se tak děje? V případě společnosti Centropol se můžeme domnívat, že došlo na situaci, kterou jsme předvídali už v našem článku Výkup přebytků z FVE v roce 2023. Jak nenaletět na prázdné sliby a na co si dát pozor? Mimo jiné tam zmiňujeme, že fixní ceny výkupu jsou dlouhodobě neudržitelné.

Nabídka pro bývalé zákazníky společností

Právem tak v hlavách naskakují otázka, proč se tak děje? V případě společnosti Centropol se můžeme domnívat, že došlo na situaci, kterou jsme předvídali už v našem článku Výkup přebytků z FVE v roce 2023. Jak nenaletět na prázdné sliby a na co si dát pozor?. Mimo jiné tam zmiňujeme, že fixní ceny výkupu jsou dlouhodobě neudržitelné. 

V případě společnosti Entri, která přestala výkup přebytečné energie nabízet v červnu letošního roku, jste automaticky přešli pod společnost První české energie. Ta sice garantovala dodržení podmínek výkupu stejných, jako jste měli u Entri, ale jen jen po dobu platnosti vaší smlouvy. Ta je ale jen do konce roku 2023 a od toho nového mění společnost První české energie ceník. Sice bude stále vykupovat za tržní ceny snížené o 500Kč+dph, ale nově přidala k poplatku za vyrobenou MWh také měsíční poplatek 99 Kč. 

V nestabilní době je potřeba opřít se o spolehlivého dodavatele, u kterého platí, co řekne. Všem našim zákazníkům nabízíme férové a transparentní podmínky. Za elektřinu platíme na základě hodinové spotové ceny podle Operátora trhu s elektřinou - takzvaný "SPOT". Jde o cenu, za kterou se obchoduje na danou hodinu daného dne elektřina na českém trhu. Máte tak jistotu, že jste prodali za skutečnou tržní cenu, bez dalších prostředníků. Ceník spotových cen za jednotlivé dny a hodiny najdete na stránce Spotové ceny.

U EnerSpotu si můžete ze dvou výkupních tarifů:
Základní výkup je vhodný pro rodinné a firemní elektrárny všechny velikostí do 50kWp. Za elektřinu vyplácíme spotovou cenu sníženou o 300Kč. Žádné další poplatky ani měsíční paušál. 
Chytrý výkup doporučujeme, pokud máte přetoky více než 7MWh ročně. Za elektřinu vyplácíme plnou spotovou cenu, nebereme si žádnou provizi z dodané elektřiny. Na konci měsíce Vám účtujeme jednotný paušál 147Kč+dph. 

Základní výkup

< nebo >

Chytrý výkup

Prodej za snížené spotové ceny.

 Prodej za plné spotové ceny.
Prodáváte elektřinu za cenu sníženou o 300 Kč/MWh proti tržní ceně. Prodáváte za 100% Spot. Neúčtujeme si žádnou provizi z dodané elektřiny. 
Žádné měsíční poplatky. Fixní měsíční poplatek 147 Kč + dph za zprostředkování prodeje na trhu.
Pro elektrárny od 1kWp do 99,9 kWp včetně. Pro elektrárny od 1kWp do 15 kWp včetně.

Pokud nám chcete začít prodávat přebytečnou energii, stačí si vybrat tarif, který je pro vás výhodnější. Pokud zatím nevíte, jaké dodávky do sítě budete mít, doporučujeme Základní výkup. Pokud později zjistíte, že by byl pro Vás výhodnější  Chytrý výkup, tak stačí napsat nebo zavolat a tarif lze zdarma přepnout

Smlouvu můžete jednoduše uzavřít online, potřebujete k tomu vyplnit jen pár údajů. Při jejím podpisu si sami vyberete, jestli chcete dostávat vyúčtování měsíčně, kvartálně nebo ročně. Peníze vyplácíme na účet do 10 dnů po zpracování dat od Operátora trhu s elektřinou a vystavení faktury. A pokud byste se z nějakého důvodu rozhodli nám energii přestat dodávat, stačí nám poslat jeden email a za dva měsíce jste volní.

Pokud máte nějaké dotazy, neváhejte nás kontaktovat na naší lince 774 113 774. 

Starší články

Proč je dobré sledovat spotové ceny a co dělat, když je cena elektřiny záporná?

Komunitní elektřina a Lex OZE 2

ČEPS o velikonočním pondělí odpojil kvůli nerovnováze v soustavě stovky fotovoltaik od sítě

V EU se vyrobilo více elektřiny z obnovitelných než z fosilních zdrojů

Varování před nepoctivými montážními firmami

ČEZ plánuje nové fotovoltaické elektrárny

Kontrolní seznam evropského spotřebitele energie